NL EN

Dylon Stratocaster

Deze gitaar was in slechte staat toen ik hem kreeg.

Er kwam geen geluid meer uit, de plamuurlaag was bij de aanzet van de hals gebartsten dn hij was verkeerd geïntoneerd.

Ik was ook niet weg van de standaard elementen. Beetje hol en dof geluid.

 

De hals zat veel tre krap in de body gemonteerd. Daar kwamen de barsten in de body bij de hals vandaan, Gelukkig alleen in de plamuurlaag. Niet in het hout.

De vergeelde witte kleur vond ik ook niet mooi.

Ik heb een nieuwe slagplaat met betere elementen gekocht en de gitaar gedemonteerd, de hals goed passend gemaakt zodat hij wel gooed in de body past, de frets bijgevijld zodat ze nu wel vlak in de hals liggen en je je vingers niet meer pijn doet bij snelle acties.

Toen de body geschuurd en in de metallic lak gezet en die weer afgwerkt met blanke lak. Dat is daarna gepolijst.

Daarna heb ik alle chromen onderdelen opgepoets en de gitaar weer gemonteerd.

Vervolgens is de gitaar afgesteld en perfect geïntoneerd.

 

Wat ik ten tijde van de koop van de nieuwe slagplaat niet in de gaten had, was dat er Fender Customshop elementen in zaten. Ze zijn voorzien van een stickertje van de Fender Customshop en de intialen van Abigail Ybarra en een datum. Dat betekent dat ze onder auspiciën van van mw. Ybarra door haar team gemaakt zijn. Ik vond al dat er een lekker geluid in zat, maar begrijp nu ook beter waarom dat zo is. Ik heb alleen geen idee welke uitvoering het is. Ik denk dat de verkoper het ook niet wist, want ik weet nu wat die pick-ups moeten kosten en ik heb er een wereldkoopje aan gehad...

 

Hij ziet er nu echt heel mooi uit.

Bij een professionele verfgroothandel wilden ze niet geloven dat ik geen professioneel spuiter ben, maar dat dit met spuitbussen (wel van hele goede kwaliteit) gedaan was. Er kwamen wel direct opdrachten uit voort. Dat is natuurlijk erg leuk.

Ben redelijk trots op dit resultaat. Hij is erg leuk geworden.