NL EN

Vicente Sanchis, Masanasa (Valencia), Spanje

Translation not available.

Vicente Sanchis

 

Op nummer 32 Carrer Del Foc, in de Ciudad Artista Fallero (Valencia) bevond zich Guitarras Hnos Sanchis López.

Een bedrijf dat wordt beheerd door David en Germán Sanchis López, de vierde generatie van de familiesaga, gestart door Ricardo Sanchis Nácher.

Toen hij in 1915 een kleine ambachtelijke werkplaats oprichtte in zijn huis in Massanassa om gitaren te bouwen.

Hij heeft een lange leertijd gehad voor het ontwikkelen van zijn specialisatie, die in zijn jeugd begon met het werken voor enkele van de bouwers van dit muziekinstrument, zoals Salvador Ibáñez en Telesforo Julve.

Na zijn militaire dienst werkte hij bij bij Domingo Esteso, Casa Ramírez en Casa González.

 

Die traditie werd voortgezet door zijn zonen, Ricardo en Vicente Sanchis Badía, die de eerste was degene die de gitaarverkoop begon uit te breiden, zowel nationaal als internationaal.

Nadat de oprichter in 1961 stierf, bouwden Ricardo Sanchis Carpio en zijn oom Vicente Sanchis Badía een grotere werkplaats met meer werknemers vanwege de grote vraag naar gitaren.

 

Vier jaar later werd Ricardo Sanchis Carpio, zoon van Ricardo Sanchis Badía en María Carpio Pastor, onafhankelijk.

Hij zette een kleine ambachtelijke werkplaats op, die naar verschillende locaties in Valencia verhuisde totdat hij in de Carrer Del Foc in Ciudad Artista Fallero terechtkwam, eerst op nummer 8 en daarna op nummer 32. 

 

Hij is de revolutionair van de Sanchis-saga , omdat hij de tot dan toe gemaakte gitaren bestudeerde, evolueerde en enorm verbeterde, in interactie met professionele gitaristen, zowel klassiek als flamenco, om zijn kennis te vergroten over de instrumenten die hij maakte en de smaak van de muzikanten te bevredigen. 

Hij heeft te maken heeft gehad met artiesten van het formaat van Paco de Lucía, Tomatito, Salva del Real.

 

Zijn zonen David en Germán zijn de huidige opvolgers en leren van begin tot eind, al vanaf zeer jonge leeftijd en aan de hand van hun vader, dit ambacht, waarvan het motto is: Het constante verbeteren van de gitaar, en de gitaren aan te passen aan de smaak van de gitaristen.

Om deze reden oefenen veel professionals van het formaat van Carlos Piñana, Pedro Sierra, Rafael Cortés, Chicuelo hun beroep uit met de instrumenten Sanchis voor opnames en uitvoeringen. 

 

 

Deze werkwijze leidt ertoe dat het nieuwe Special Luthier-model een 100% gepersonaliseerde flamenco- of klassieke gitaar is, met het materiaal en de snit die de voorkeur heeft van de klant.

De klant wordt altijd op de hoogte gehouden van de fabricage door middel van foto's via e-mail. Ook krijgt de klant, samen met het instrument, een cd met alle foto's van het bouwproces.

 

Thans worden de Vicente Sanchis gitaren in Masanasa, in de omgeving van Valencia, gebouwd.

Deze werkplaats produceert met ongeveer twintig a vijfentwintig medewerkers ongeveer 700 gitaren per maand.

Er worden meer dan 30 modellen geproduceerd, waarbij inbegrepen: klassieke gitaren, flamenco gitaren, specials en parlor gitaren.

De gitaren variëren van beginnersgitaren met gelamineerde achterzijden, tot luthier modellen die volledig massief zijn en gemaakt van exotische houtsoorten.

In het jaar 2000 trad Vicente Sanchis terug uit de onderneming, welke werd overgenomen door zijn zoon en zakenpartner Manuel Alcoy.

Hij produceert nog steeds gitaren gebruik makend van dezelfde traditionele technieken en dezelfde medewerkers.

 

Hieronder ook een leuke link om het geluid van een Vicente Sanchis te beluisteren:

https://www.youtube.com/watch?v=IZ61Q6_R05I&ab_channel=FullAcousticGuitar